Een diepgravende en onthullende documentaire over het ontstaan van het vooroorlogse fascisme in Nederland aan de hand van uniek archiefmateriaal. Het resultaat is een angstwekkend beeld van waar nationalisme in kan ontaarden.
Allen Tegen Allen schetst een tot nu toe onbekend beeld van hoe het fascisme geleidelijk terrein won in Nederland. Te zien is hoe een veelvoud van nationalistische organisaties al in de jaren twintig de kop opstak en aan populariteit won. Kopstukken uit de Nederlandse fascistische beweging lieten zich inspireren door het gedachtegoed van Mussolini en Hitler. Het volk werd gezien als stemvee, dat door sterke leiders moet worden beschermd tegen buitenstaanders.
Jarenlange research leverde regisseur Luuk Bouwman veel nooit eerder vertoond audio- en filmmateriaal op. Verzamelaars tonen zeldzame objecten van Nederlandse bodem, zoals uniformen en fascistische bladen vol haatdragende retoriek en antisemitische karikaturen. Zo toont de film hoe in Nederland een vruchtbare bodem werd gelegd voor de Duitse bezetting in de jaren ’40.