Angels on Diamond Street

Corinne van Egeraat, Petr Lom

Barbara, Mamie en pastoor Renee zijn de drie bijzonder sterke vrouwen die The Advocate Cafe bestieren, de gaarkeuken in de Church of the Advocate in Noord-Philadelphia. Wanneer de ongedocumenteerde Mexicaanse familie van Carmela Hernandez aanklopt voor hulp, aarzelen de vrouwen geen seconde: ‘Carmela’s verhaal is ons verhaal.’

Petr Lom (On a Tightrope, Back to the Square) en Corinne van Egeraat volgen twee jaar lang de medewerkers, vrijwilligers en gasten van The Advocate Cafe. Deze gaarkeuken in Noord-Philadelphia werd 34 jaar geleden opgericht als voedselprogramma van de Black Panther-partij. Ook vandaag de dag omschrijft de kerk zich nog als ‘activistische gemeente’.

Wanneer de ongedocumenteerde Mexicaanse familie van Carmela Hernandez en haar vier kinderen hulp zoeken bij de kerk, riskeert pastoor Renee McKenzie een gevangenisstraf als ze ze in de kelder van haar kerk onderdak biedt. Toch twijfelt ze geen moment over wat het juiste is om te doen. ‘Wat is het belangrijkste?’ vraagt ze. ‘Het belangrijkste is zorg en bescherming bieden.’ Een film over aandacht, mededogen en ‘de kracht van het teruggeven’.

Credits

Regisseur
Corinne van Egeraat, Petr Lom
Jaartal
2019
Productieland
Nederland
Soort
Documentaire
Duur
88 minuten
Taal
Engels, Spaans
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
ZINdoc
World Sales
Cinema Delicatessen