Anthropocene: The Human Epoch

Jennifer Baichwal, Nicholas de Pencier, Edward Burtynsky

Epische, oogstrelende docu over hoe mensen de planeet fundamenteel en permanent wijzigen door systematisch de grenzen van de natuur te overschrijden. Volgens wetenschappers bevinden we ons nu in het tijdperk Antropoceen, waarin het klimaat en de atmosfeer zijn veranderd door toedoen van de mensheid.

Filmmakers Jennifer Baichwal, Nicholas de Pencier en Edward Burtynsky leggen met magistrale shots uit dat het er sterk op lijkt dat we door ons eigen toedoen het tijdperk Holoceen achter ons hebben gelaten en in het Antropoceen zijn aanbeland. Doordat we de aarde vervuilen, natuur vernietigen om industrie aan te leggen en systematisch natuurlijke bronnen uitputten, heeft de mensheid de planeet beschadigd en onherstelbaar veranderd. Ecosystemen zijn aangetast, de atmosfeer heeft een enorm hoge CO2-waarde en diverse diersoorten sterven uit.

Paradoxaal genoeg is dit schokkende gegeven bijzonder mooi in beeld gebracht: de film is een waarschuwing en tegelijkertijd een ode aan de schoonheid van onze planeet. Van de handel in ivoor in Kenia tot de marmermijnen in Italië en van een gigantische betonnen zeedijk in China tot het grote barrièrerif in Australië, neemt de film ons mee op een ontzagwekkende reis naar de pracht van, en onze vernietigende impact op, Moeder Natuur.

Credits

Regisseur
Jennifer Baichwal, Nicholas de Pencier, Edward Burtynsky
Jaartal
2018
Productieland
Canada
Soort
Documentaire
Duur
90 minuten
Taal
Chinees (Kantonees), Chinees (Mandarijn), Duits, Engels, Italiaans
Ondertiteling
EN
World Sales
Séville International