The Apollo

Roger Ross Williams

Swingende documentaire over het vermaarde Apollo Theater in Harlem, New York. Ella Fitzgerald, Lauryn Hill en een twaalfjarige Stevie Wonder – talloze artiesten passeren de revue. De film toont de niet te onderschatten rol die het theater speelde in de carrière van zwarte artiesten en de zwarte gemeenschap in New York.

Artiesten betraden het podium met knikkende knieën. Wie niet beviel, werd uitgejouwd door het publiek. Maar een succesvol optreden kon zomaar het begin betekenen van een glansrijke carrière. Belangrijker nog: het Apollo Theater bood in een tijd van segregatie een podium aan de zwarte Amerikaanse stem.

De documentaire zit vol heerlijke fragmenten van inmiddels beroemde zangers en dansers die hun eerste stappen zetten op een podium, afgewisseld met levendige anekdotes van artiesten, oud-medewerkers en bezoekers die het theater in de loop der jaren hebben zien veranderen. Regisseur Roger Ross Williams biedt daarmee een unieke blik op de geschiedenis en ontwikkeling van de zwarte Amerikaanse muziek, in al z’n facetten.

De vertoning van The Apollo wordt mede mogelijk gemaakt door Ziggo. De films, documentaires en series van HBO in Nederland exclusief te zien zijn bij Ziggo Movies & Series XL, Home of HBO®.

Credits

Regisseur
Roger Ross Williams
Producent
Lisa Cortés
Jaartal
2019
Productieland
Verenigde Staten
Soort
Documentaire
Duur
102 minuten
Taal
Engels
Ondertiteling
NL
World Sales
HBO Documentary films