Apprentice

Boo Junfeng

Aiman is de leergierige apprentice (leerling) die bij leermeester Rahim de fijne kneepjes van het beulsvak leert. Maar hun gedeelde geschiedenis zet hun verhouding onder een constante latente hoogspanning.

Aiman is 28 en heeft zich weten te ontworstelen aan het milieu waarin hij opgroeide. Met een gedisciplineerde levenshouding heeft hij het geschopt tot bewaker in een gevangenis. Zijn drijfveer is het helpen van mensen die graag willen veranderen. Aiman krijgt de kans om promotie te maken naar de belangrijkste en zwaarst beveiligde gevangenis van de regio. Hier ontmoet hij de ervaren bewaarder Rahim, die hem onder zijn hoede neemt.

De film volgt het perspectief van Aiman en toont hoe hij een bijzondere band ontwikkelt met Rahim. Geleidelijk komt het publiek meer te weten over de achtergrond van beide mannen. Doordat hun levenspaden eerder kruisten, staan de ontwikkelingen in de film onder constante spanning. De jonge, Singaporese regisseur Boo Junfeng toont op een compacte en meeslepende manier de complexe wereld van de uitvoerders van de doodstraf en de achtergebleven familieleden van geëxecuteerden.

Tekst: Dirk van der Straaten

Credits

Regisseur
Boo Junfeng
Jaartal
2016
Productieland
Singapore, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Qatar
Soort
Fictie
Duur
96 minuten
Taal
Engels, Malay
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Akanga Film Productions
World Sales
Luxbox