Argentina, 1985

Santiago Mitre

Het ware verhaal van openbaar aanklagers Julio Strassera en Luis Moreno Ocampo, die de top van de Argentijnse junta voor het gerecht slepen. Hun aanhangers hebben nog altijd veel macht, wat het een moeilijke, gevaarlijke taak maakt. Geweldig geacteerd eerbetoon aan de kracht van waarheid en gerechtigheid. 
 
‘Geschiedenis wordt niet geschreven door gasten als ik,’ zegt openbaar aanklager Julio Strassera. Zijn meerderen hebben hem net een opdracht in de maag gesplitst waarin hij absoluut geen fiducie heeft: de rechtszaak tegen de toplaag van de bloederige Argentijnse junta, die kort daarvoor is afgezet. Hij is ervan overtuigd dat degenen die aan de touwtjes trekken nooit toestaan dat oud-president Videla en zijn bende krijgen wat ze verdienen – ze hebben nog steeds te veel steun. Strassera is bang dat hij wordt gebruikt. En hij vreest voor zijn gezin, dat vanaf dag één doodsbedreigingen krijgt. 
 
Toch begint hij – samen met zijn onervaren maar gedreven tweede man Luis Moreno Ocampo en een jong, onorthodox juridisch team – aan zijn mission impossible. Terwijl hun onderzoek op stoom komt en hun zaak met de dag sterker wordt, nemen ook de bedreigingen toe – en blijven niet beperkt tot woorden alleen. Zeer goed gedocumenteerd, zeer spannend relaas van de belangrijkste rechtszaak in de geschiedenis van Argentinië. 

Credits

Regisseur
Santiago Mitre
Producent
Axel Kuschevatzky, Federico Posternak
Jaartal
2022
Productieland
Argentinië
Soort
Fictie
Duur
140 minuten
Taal
Spaans
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Amazon Studios
World Sales
Amazon Studios