Armed to the Teeth

Alberto Arnaut

IJzingwekkende en hartverscheurende reconstructie van de moord op twee studenten door het Mexicaanse leger in 2010. Wanneer Jorge en Javier op een avond op het punt staan uit te gaan, worden ze doodgeschoten door militairen die achter criminelen aan zitten. Familieleden gaan op zoek naar de waarheid en gerechtigheid, maar de cover-up reikt tot op de hoogste niveaus.

Jorge Mercado en Javier Arredondo zijn studenten aan een technische universiteit in de Mexicaanse stad Monterrey. Op een avond, juist wanneer ze de campus verlaten om uit te gaan, komen ze terecht midden in een vuurgevecht tussen het leger en sicarios – leden van een drugskartel. Wanneer ze worden doodgeschoten door militairen, worden hun lichamen bewerkt zodat het lijkt of ze criminelen waren. De overheid claimt dat de twee ‘schutters’ waren, ‘tot de tanden toe bewapend’.

In de hartverscheurende documentaire Armed to the Teeth (Hasta los Dientes), wordt het verhaal van Jorge and Javier verteld door hun ouders, familieleden en vrienden, die heen en weer worden geslingerd tussen een vreselijk verdriet en een grote honger naar de waarheid en gerechtigheid. Verhalen van getuigen, onderbouwd met beelden van veiligheidscamera’s en mobiele telefoons, leveren een ijzingwekkend gedetailleerde reconstructie van wat er gebeurde op die noodlottige avond in 2010.

Armed to the Teeth is geselecteerd voor de competitie Camera Justitia.

Credits

Regisseur
Alberto Arnaut
Producent
Erick Garcia Corona
Jaartal
2018
Productieland
Mexico
Soort
Documentaire
Duur
108 minuten
Taal
Spaans
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Geen
World Sales
IMCINE - Instituto Mexicano de Cinema