Artist Talk & Exhibition: Roots & Soil

Fotograaf Ahmet Polat onderzoekt met studenten en docenten van de Hasan Kalyoncu Universiteit de naschokken van de aardbeving in Gaziantep een jaar na dato. Syrische kunstenaar en student Hamzaeh Sharrack deelt zijn unieke perspectief op zijn huidige woonplaats en blikt terug op het conflict slechts 60 km verderop in Syrië.

De Artist Talk is onderdeel van de Roots & Soil (Kökler & Toprak): een aangrijpende expositie ontstaan uit een langdurige samenwerking tussen door fotograaf Ahmet Polat en studenten uit Gaziantep, die hun belevingen na de grootste Turkse aardbeving op 6 februari 2023 delen. In de expositie worden multimediale werken van de studenten en docenten tentoongesteld waarin hun ervaringen één jaar na de grootste aardbeving in de Turkse geschiedenis centraal staan.

Tijdens de Artist Talk gaan we onder leiding van presentator Ersin Kiris dieper op in, samen met Ahmet Polat en studenten en docenten van de Hasan Kalyoncu Universiteit zullen we het hebben over de naschokken van de aardbeving in Gaziantep een jaar na dato en de invloed hiervan op de werken van kunstenaars. Syrische kunstenaar en student Hamzaeh Sharrack deelt zijn unieke perspectief op zijn huidige woonplaats en blikt terug op het conflict slechts 60 km verderop in Syrië.

Ervaar tijdens dit indrukwekkende programma wat de rol is van dergelijke traumatische gebeurtenissen en het herstellen ervan voor de kunstenaars uit de regio, en hoe deze ervaringen zich manifesteren in hun artistieke uitingen.

Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met Beeld & Geluid en Corendon Foundation.