As the Tide Comes In

Juan Palacios

Meeslepende documentaire over hoe de 27 bewoners van het Deense Waddenzee-eiland Mandø omgaan met de realiteit van klimaatverandering. Boer Gregers, de 99-jarige Mie en vogelaar Niels weigeren te vertrekken terwijl het voortbestaan van hun 8 vierkante kilometer grote eiland op het spel staat.

De 27 inwoners van het kleine Deense Waddenzee-eiland Mandø zijn gewend aan zwaar weer en overstromingen. Maar klimaatverandering en steeds extremer weer vormen nu een ernstige bedreiging. Gregers, de laatste boer, blijft onverzettelijk in het licht van de onvermijdelijke catastrofe. Hij weigert een leven elders op te bouwen en hoopt in plaats daarvan een vrouw te vinden om samen met hem de boerderij te runnen. Terwijl er een storm nadert, inspecteert Gregers met zijn trouwe hond de verzwakte dijken die zijn geliefde eiland beschermen.

Ondertussen viert Mie haar 100e verjaardag en betreurt Niels, een enthousiaste vogelkijker, het feit dat veel zeldzame vogels het eiland niet meer bezoeken. Toeristen arriveren in bussen bij laagtij en horen van tourgids Preben hoe de gemeenschap van Mandø bijna volledig werd weggevaagd tijdens een stormvloed in 1634. Vandaag houdt de huidige generatie standvastig vol, ondanks de nieuwe bedreigingen vanuit de natuur. 

Credits

Regisseur
Juan Palacios
Producent
Kasper Lykke Schultz
Jaartal
2023
Productieland
Denemarken
Soort
Documentaire
Duur
89 minuten
Taal
Deens
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Elk Film
World Sales
Lightdox