Atomic Heart

Ali Ahmadzadeh

Surreële, nachtelijke trip door de straten van Teheran. Twee aangeschoten vriendinnen rijden na een feestje rondjes door de stad. Onderweg pikken ze hun markante vriend Kami op, die midden in de nacht met een grote zonnebril op langs de snelweg loopt. Samen zetten ze hun stadse roadtrip voort, totdat een mysterieuze ontmoeting alles op zijn kop zet.

Samen met hun zeer uitgesproken hipstervried Kami rijden Arineh en Nobahar in hun auto door de verlaten straten van nachtelijk Teheran (een geliefde bezigheid van de jeugd in Iran, waar de benzineprijs door de overheid laag wordt gehouden). Ondertussen voeren ze geanimeerde gesprekken over suffe versiertrucs, de geschiedenis van westerse toiletten, popcultuur en de stand van zaken onder het hedendaagse onderdrukkende regime in Iran.

De vrolijke sfeer slaat om als ze een auto aanrijden. Een vreemde man stapt in die hun verzekert dat hij de schade al voor hen betaald heeft. Hij wil hier echter wel iets voor terug en vraagt de dames hem te helpen met een vreemde missie. Kami is inmiddels vertrokken en dus zitten de vriendinnen opgescheept met de nieuwe, mysterieuze passagier, die veel opdringerige vragen stelt maar weinig over zichzelf loslaat.

Samen met de duistere reiziger – die de Iraanse tweelingbroer lijkt van George Clooney – storten Arineh en Nobahar zich in een avontuur dat hen meevoert naar een bizarre wereld ergens tussen droom en realiteit.

Credits

Regisseur
Ali Ahmadzadeh
Producent
Amir Seyedzadeh
Jaartal
2015
Productieland
Iran
Soort
Fictie
Duur
96 minuten
Taal
Perzisch
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Afrand Film
World Sales
DreamLab Films