Aung San Suu Kyi – Lady of No Fear

Anne Gyrithe Bonne

Portret van Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi, sinds 1988 leidster van de geweldloze beweging voor mensenrechten en democratie in Birma. De documentaire Lady of No Fear focust op haar persoonlijke leven en de immense opofferingen die ze zichzelf oplegt om haar doel te bereiken.

Aung San Suu Kyi treedt met haar vreedzame strijd voor een democratisch Birma in de voetsporen van haar vader Aung San, die in de jaren veertig onderhandelde over de onafhankelijkheid van Birma en in 1947 werd vermoord. Sinds haar terugkeer naar Birma in 1988 is ze een waardevol icoon geworden voor de vrijheid en democratie waar het Birmese volk zo van droomt. In het westen staat ze symbool voor vrede en verzoening en is ze vele malen bekroond voor haar vreedzame inspanningen. Maar wie is die vrouw die de hele wereld door haar moed versteld doet staan precies? En waarom verkiest zij huisarrest en gevangenschap in Birma boven het samenzijn met haar kinderen in Engeland? 
Oude filmopnamen en tv-interviews, waaronder het interview met Sonja Barend uit 2002, worden afgewisseld met interviews met haar naaste familie, vrienden en collega’s. We leren Aung San Suu Kyi’s leven kennen: haar jeugd, haar studietijd in Oxford, het leven als huisvrouw met haar man Michael Aris en kinderen, en haar vertrek naar Birma in 1988.

Credits

Regisseur
Anne Gyrithe Bonne
Producent
Helle Ulsteen
Jaartal
2010
Productieland
Denemarken
Soort
Documentaire
Duur
60 minuten
Taal
Engels
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Kamoli Films
World Sales
First Hand Films