Back to the Taj Mahal Hotel

Carina Molier

De Nederlandse filmmaker Carina Molier reconstrueert aan de hand van interviews met overlevenden en archiefmateriaal de aanslag op het prestigieuze Taj Mahal Palace-hotel in het Indiase Mumbai in 2008. Bij deze aanslag kwamen tientallen mensen om het leven.

Op 26 november 2008 bestormden gewapende Pakistaanse mannen het beroemde vijfsterrenhotel Taj Mahal Palace in Mumbai. Urenlang werden hotelgasten gegijzeld en tientallen mensen moesten het met de dood bekopen. Jaren later keert filmmaker Carina Molier samen met vijf overlevenden terug naar de plek des onheils. Daar vertellen zij openhartig over de traumatische ervaring van de aanslag en welke impact de angstige uren die zij doorbrachten hebben gehad op hun leven.

Behalve de persoonlijke verhalen van de slachtoffers, toont de film ook het verhaal van een van de daders. Door de interviews af te wisselen met archiefmateriaal onderzoekt de filmmaker het spanningsveld tussen kwetsbaarheid en controle en stelt existentiële vragen over vrijheid, geloof, en de illusie van veiligheid in onze maatschappij.

Back to the Taj Mahal Hotel is geselecteerd voor de competitie Dutch Movies Matter.

Credits

Regisseur
Carina Molier
Jaartal
2017
Productieland
Nederland
Soort
Documentaire
Duur
70 minuten
Taal
Duits, Engels, Urdu (Hindoestani)
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Witfilm
World Sales
Cat & Docs