Beauty and the Dogs

Kaouther Ben Hania

Tijdens een studentenfeest in Tunis ontmoet Mariam de mysterieuze Youssef. Als ze samen het feest verlaten, begint er een lange nacht waarin Mariam zal moeten vechten voor haar rechten en waardigheid in een corrupt systeem.

Ondanks de schok van de gebeurtenis is Mariam vastberaden aangifte te doen tegen haar belagers. Maar dat wordt haar allesbehalve makkelijk gemaakt: hulpverleners en ambtenaren reageren laconiek en sturen haar van het kastje naar de muur. Ook wordt ze door de autoriteiten nog verder vernederd en gekleineerd. Terwijl de nacht vordert dringt de vraag zich op of het recht kan zegevieren wanneer het aan de kant van de belagers staat. De Tunesische filmmaker Kaouther Ben Hania toont het verhaal in negen bedrijven, waarbij ze ieder hoofdstuk in één take filmde. Ze baseerde haar film op het controversiële waargebeurde verhaal dat eerder in boekvorm verscheen onder de titel Coupable d'être violée.
 
Beauty and the Dogs is geselecteerd voor de competitie Camera Justitia en maakt deel uit van het themaprogramma Second Sex

Credits

Regisseur
Kaouther Ben Hania
Jaartal
2017
Productieland
Tunesië, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, Libanon, Zwitserland
Soort
Fictie
Duur
100 minuten
Taal
Arabisch
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Cinétéléfilms
World Sales
Jour2Fête
Nederlandse distributeur
Cinéart