Best of #MtMF19

various directors

Op zaterdag 30 maart zie je tijdens de Best of #MtMF19 drie van de beste films van het festival. We starten de dag met de vertoning van de komedie Smuggling Hendrix, gevolgd door de documentaire The Feminister en sluiten de dag af met de uitreiking en vertoning van de winnaar van de BNNVARA Publieksprijs 2019.

Smuggling Hendrix is een Cypriotische komedie over het schattige hondje Jimi, die met zijn baasje Yiannis op het Griekse gedeelte van Cyprus woont. Wanneer Yiannis even niet oplet steekt Jimi pardoes de grens over naar het Turkse deel van het eiland. Mensen mogen zich inmiddels vrij bewegen tussen beide delen, maar voor dieren ligt dat anders. Yiannis stort zich in een onvoorzien en komisch avontuur om zijn trouwe viervoeter terug te krijgen.  

The Feminister  is een bijzonder portret van Margot Wallström, de Zweedse Minister van Buitenlandse Zaken. Zij staat vooral bekend om haar feministische beleid en empathische inborst. We volgen haar gedreunde vier jaar, waarin ze stof doet opwaaien door Palestina te erkennen en door Saudi-Arabië te bekritiseren. Ondertussen heeft ze te maken met ernstige bedreigingen en intimidatie.

Programma

12.00 - 13.30      Smuggling Hendrix

13.30 - 14.15      pauze

14.15 - 15.45      The Feminister

15.45 - 16.45      pauze

16.45 - 19.00      Uitreiking BNNVARA Publieksprijs en vertoning winnende film

Credits

Regisseur
various directors
Jaartal
2019
Productieland
Verschillende
Soort
Special
Duur
93 minuten
Taal
Verschillende