Bigger Than Us

Flore Vasseur

De Nederlands-Indonesische activiste Melati (20) gaat op een roadtrip en ontmoet jonge mensen die werken aan een betere toekomst. Van Malawi tot Brazilië tot Libanon komen jonge activisten op voor de vrijheid van meningsuiting, het milieu, de rechten van vluchtelingen en meisjes, en het recht op onderwijs. Hoopvol en inspirerend.

Melati Wijsens activisme begon op jonge leeftijd, met een campagne om plastic tassen op Bali uit te bannen. Nu wil ze in contact komen met mensen van over de hele wereld met dezelfde soort passie. Ze ontmoet zes activisten die, allemaal op hun eigen unieke manier, grote uitdagingen aangaan.

Zoals Memory uit Malawi, die vecht tegen kindhuwelijken en seksueel geweld. Mohamed, een jonge Syrische vluchteling die een school bouwde in een Libanees vluchtelingenkamp. Rene, die nieuws uit de favela’s van Rio de Janeiro brengt dat de gevestigde media negeren. De rappende activist Xiuhtezcatl uit de VS, die het opneemt tegen fossiele-energiebedrijven. Mary, die vluchtelingen redt uit de Middellandse Zee. En Winnie, een Oegandese boerin die vluchtelingen helpt te overleven door middel van permacultuur. Het is een portret van een krachtige en gepassioneerde generatie, gefocust op het repareren van de wereld voor het te laat is.

Credits

Regisseur
Flore Vasseur
Producent
Flore Vasseur, Denis Carot
Jaartal
2021
Productieland
Frankrijk
Soort
Documentaire
Duur
96 minuten
Taal
Engels
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Big Mother Productions, Elzévir Films
World Sales
Indie Sales
Nederlandse distributeur
Cinéart