The Body Politic

Gabriel Francis Paz Goodenough

Krachtig portret van Brandon Scott, de idealistische jonge burgemeester van Baltimore, tijdens zijn eerste jaar in functie. In een stad met een enorm moordcijfer omarmt Scott een alternatieve aanpak van vuurwapengeweld. Maar krijgen zijn plannen een kans wanneer de media en zijn tegenstanders de druk opvoeren?

Net als veel gebieden in de Verenigde Staten wordt de stad Baltimore geteisterd door vuurwapengeweld. Te midden van de opstand na de dood van George Floyd wordt Brandon Scott, een jonge hervormingsgezinde leider, tot burgemeester gekozen. Onmiddellijk introduceert Scott een ambitieuze aanpak gericht op de volksgezondheid om het geweld te verminderen. Hij gelooft dat dit het moordcijfer van de stad effectiever zal verlagen dan een harde law and order-aanpak.

Maar kort nadat Scott zijn ambt heeft aanvaard, bereikt het geweld nieuwe hoogten. Terwijl de media en politieke tegenstanders zijn plan aanvallen, blijft hij vasthouden aan zijn principes, zelfs als dit zijn toekomst als politicus in gevaar brengt. Gedurende zijn eerste jaar in functie blijven de camera’s Scott volgen om te zien of zijn plan zal werken. Kan het Baltimore helpen erbovenop te komen? En misschien zelfs het land een weg vooruit te wijzen? 

Credits

Regisseur
Gabriel Francis Paz Goodenough
Producent
Gabriel Francis Paz Goodenough, Dawne Langford
Jaartal
2023
Productieland
Verenigde Staten
Soort
Documentaire
Duur
91 minuten
Taal
Engels
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
RowHouse, LC