The Body Remembers When The World Broke Open

Kathleen Hepburn, Elle-Maija Tailfeathers

Aangrijpend drama over de ervaring met huiselijk geweld en moederschap van twee Canadese inheemse vrouwen. Alia en Rosie ontmoeten elkaar per toeval bij een bushalte. Ália ziet Rosie – blootsvoets, zwanger en in paniek, bedreigd door haar gewelddadige vriend – en besluit in te grijpen.

Rosie is een jonge First Nation-vrouw uit Vancouver. Ze is zwanger en van huis gevlucht voor haar gewelddadige vriend. Ália (gespeeld door co-regisseur Elle-Máijá Tailfeathers) is net als Rosie van inheemse afkomst, maar bevindt zich in een heel andere sociale klasse. Als Ália de angstige en huilende Rosie in de regen ziet staan bij een bushalte, besluit ze instinctief te helpen en rennen ze samen naar haar appartement.

‘Ik zorg voor mezelf,’ zegt Rosie. Aanvankelijk wuift ze Ália’s hulp weg. Maar tegelijkertijd lijkt ze ernaar te snakken. Ogenschijnlijk in één lang camerashot zijn we er getuige van hoe de vrouwen zich langzaam en voorzichtig openstellen en een fragiel partnerschap ontwikkelen. Mooi, onconventioneel en diepgaand.

Credits

Regisseur
Kathleen Hepburn, Elle-Maija Tailfeathers
Producent
Lori Lozinski
Jaartal
2019
Productieland
Canada, Noorwegen
Soort
Fictie
Duur
105 minuten
Taal
Engels
World Sales
Array Now