El Buen Patrón

Fernando Léon de Aranoa

Een donker-komische kijk op de machinaties van de macht. Een heerlijke Javier Bardem op de toppen van zijn kunnen als fabriekseigenaar Julio Blanco. Net als zijn fabriek op het punt staat een grote prijs voor Excellent Ondernemerschap te winnen, spannen de omstandigheden – en zijn eigen daden – tegen hem samen.

Julio Blanco is verrukt. Zijn fabriek Basculas Blanco (Blanco Weegschalen), die industriële weegschalen maakt, is finalist in een regionale prijs voor Excellent Ondernemerschap. Een dezer dagen zal een inspectiecomité de fabriek bezoeken, en Blanco wil het perfecte plaatje voorschotelen.

Maar er verschijnen rimpels op het gladde oppervlak. José, een ontevreden oud-medewerker, slaat zijn kampement op buiten de fabriekspoorten samen met zijn twee kinderen, een verzameling zelfgeschilderde spandoeken en een megafoon. Ondertussen ritselt Blanco iets voor de zoon van zijn klusjesman Fortuna, die is gearresteerd voor een racistische aanval, en doet hij iets te intiem tegen de jonge stagiaire Liliana. Tegelijk donkere en vrolijke, en bijzonder grappige, satire van León de Aranoa (Loving Pablo).

Credits

Regisseur
Fernando Léon de Aranoa
Producent
Fernando Léon de Aranoa , Jaume Roures
Jaartal
2021
Productieland
Spanje
Soort
Fictie
Duur
120 minuten
Taal
Spaans
Ondertiteling
NL
Productiebedrijf
The Mediapro Studio
World Sales
MK2
Nederlandse distributeur
Paradiso Filmed Entertainment