Camera Justitia Masterclass: Karim Khan

Helaas moeten we vanmiddag de Camera Justitia Masterclass van hoofdaanklager Karim Khan van het Internationaal Strafhof annuleren vanwege een last minute en urgente wijziging in zijn werkschema. Hij vindt het erg jammer dat hij niet bij ons op het festival kan zijn. Indien van toepassing, betalen wij uw ticket terug. We hopen je de komende dagen op een ander moment op het festival te zien.

In de Camera Justitia Masterclass 2022 eren we het werk van hoofdaanklager Karim Khan van het Internationaal Strafhof. Khan gaat in gesprek met moderator Marieke de Hoon (Universiteit van Amsterdam) over zijn indrukwekkende carrière, zijn huidige werk voor het ISH en zijn visie op het internationaal strafrecht. Het gesprek wordt geïllustreerd door fragmenten uit de Camera Justitia filmselectie van 2022. Tijdens het gesprek wordt er veel ruimte gegeven aan vragen uit het publiek. 

Karim Khan is sinds juni 2021 werkzaam als hoofdaanklager van het ISH. Daarvoor werkte hij als Speciale Adviseur en Hoofd van UNITAD (United Nations Investigative Team to promote accountability for crimes committed by Da'esh/ISIL in Iraq). Khan heeft meer dan 25 jaar ervaring als advocaat gespecialiseerd in internationaal strafrecht en mensenrechten. Hij was actief in verschillende rollen voor diverse internationale gerechtshoven en tribunalen zoals het Joegoslaviëtribunaal, het Rwanda Tribunaal, het Cambodjatribunaal en het Speciaal Hof voor Sierra Leone.

Studenten kunnen deze masterclass gratis bezoeken, reserveren van een ticket is vereist.

Voertaal: Engels

Fotocredit: © ICC-CPI