Camille

Boris Lojkine

Krachtige biopic over de Franse fotografe Camille Lepage, die door de Centraal-Afrikaanse Republiek reist om daar de burgeroorlog te fotograferen. In felrealistische scènes wordt de complexiteit van het conflict inzichtelijk, waarbij de filmmaker altijd oog houdt voor de menselijke kracht om de moeilijkste situaties met waardigheid te trotseren.

Zonder opdrachtgever komt de jonge, ambitieuze Camille aan in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Vol idealisme gelooft zij dat haar werk een verschil kan maken in een uitzichtloos conflict. Haar ongebreidelde energie brengt haar naar het hart van de oorlog. Daar is ze getuige van de gevolgen van een strijd die het slechtste in mensen naar boven haalt.

In de film zijn foto’s te zien die Lepage zelf maakte. Het geeft het geheel een ongekend realistische inslag. Het natuurlijke acteerwerk van de cast – die veelal bestaat uit amateurs – draagt daar verder aan bij. Regisseur Boris Lojkine toont daarmee een genuanceerd en overtuigend beeld van het conflict. 

Credits

Regisseur
Boris Lojkine
Jaartal
2019
Productieland
Frankrijk, Centraal-Afrikaanse Republiek
Soort
Fictie
Duur
90 minuten
Taal
Engels, Frans
Ondertiteling
EN
World Sales
Pyramide International