Children of War

Bryan Single

Drie jaar lang volgt Children of War een groep voormalige kindsoldaten in een rehabilitatiecentrum in het noorden van Oeganda. De kinderen ondergaan een proces van traumatherapie en verwerking. De documentaire, gedeeltelijk gefilmd in het zwart-wit, toont naast het vele verdriet, ook de kracht en de hoop van de kinderen.

Naar schatting 35.000 kinderen zijn tijdens de oorlog in Noord-Oeganda door het Verzetsleger van de Heer (Lord’s Registance Army) ontvoerd uit hun huis, school of dorp. Deze rebellengroep, onder leiding van de door zichzelf benoemde profeet Joseph Kony, leidde de kinderen op tot soldaten of gaf ze weg als seksslavinnen. Dit ging gepaard met misbruiken, religieuze indoctrinatie en het gedwongen meedoen aan bruut geweld.

Zo’n 25.000 kinderen hebben op wonderbaarlijke wijze uit het leger weten te ontsnappen of zijn bevrijd. Children of War brengt in beeld hoe het Rachele Rehabilitation Center de jonge slachtoffers opvangt. Een team van coaches helpt de kinderen middels rollenspellen en (groeps)gesprekken bij de verwerking van hun trauma’s en werkt toe naar de uiteindelijke hereniging met hun achtergebleven families.

Credits

Regisseur
Bryan Single
Jaartal
2009
Productieland
Verenigde Staten
Soort
Documentaire
Duur
75 minuten
Taal
Engels
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Peregrine Pictures
World Sales
Peregrine Pictures