El Clan

Pablo Trapero

Spannende speelfilm van de Argentijnse regisseur Pablo Trapero (Carancho, White Elephant) die het verbazingwekkende, waargebeurde verhaal vertelt van een schijnbaar normale middenklassefamilie die handelt in het ontvoeren, bedreigen en vermoorden van de rijken.

Na de val van de Argentijnse dictatuur in 1982 probeert het land een nieuwe fase in te gaan van democratie en vrijheid. Voor Arguímedes Puccio betekent dit dat hij zijn baan bij de geheime dienst van het regime niet kan voortzetten. Hoewel de Puccio-familie uit San Isidro, Buones Aires, niet bepaald arm is, zoekt de pater familias een makkelijke manier om aan veel geld te komen.

Hij besluit zijn kennis van afpersing en ontvoeringen, opgedaan bij de geheime dienst, samen met de rest van zijn gezin te gelde te maken door een bende te vormen en rijke landgenoten te kidnappen. De populariteit van zijn zoon Alehandro, een succesvolle rugbyspeler bij het nationale team, komt daarbij goed van pas. Een van zijn welgestelde teamgenoten is het eerste slachtoffer. De jongen wordt gegijzeld in het huis van de Puccio’s. Maar na het betalen van een flinke som losgeld besluit Arguímedes de rugbyspeler niet vrij te laten, maar te vermoorden.

Met het opgehaalde geld starten vader en zoon een winkel in surfspullen. Deze dient echter alleen als dekmantel; de familie zet het kidnappen voort, met het opsluiten van de gijzelaars in hun huis en het moorden als macaber handelsmerk.

Credits

Regisseur
Pablo Trapero
Producent
Agustín Almodóvar, Pedro Almodóvar
Jaartal
2015
Productieland
Argentinië, Spanje
Soort
Fictie
Duur
110 minuten
Taal
Spaans
Ondertiteling
NL
Productiebedrijf
El Deseo S.A.
World Sales
Film Factory
Nederlandse distributeur
Cinemien