Clash

Mohamed Diab

Tijdens de afzetting van de Egyptische president Morsi baant een politietruck vol gedetineerde demonstranten zich een weg door de gewelddadige protesten. Kunnen de gedetineerden hun uiteenlopende politieke en religieuze achtergronden overbruggen, en een kans maken om te overleven?

In 2013 liep in Egypte de spanning meermaals hoog op. Leden van de Moslimbroederschap raakten slaags met de politie, en de politie op haar beurt met tegenstanders van de Moslimbroederschap. Met deze heksenketel op de achtergrond toont Clash een willekeurige dag uit deze roerige periode. De Egyptische regisseur Mohamed Diab (CAIRO 678) kiest een perspectief dat zich beperkt tot de benauwde ruimte van een arrestatiebusje waarin arrestanten van de verschillende groepen opgesloten zitten. Deze microkosmos toont sterk de complexe verdeeldheid en licht ontvlambare situatie in het land.

Deze film wordt vertoond met Nederlandse ondertiteling.

Vanaf 24 maart zijn al onze Harvest-films ook direct thuis te zien. Ga vanaf 24 maart naar www.filmthuis.nl en vanaf 28 maart naar www.picl.nl

Credits

Regisseur
Mohamed Diab
Jaartal
2016
Productieland
Egypte
Soort
Fictie
Duur
97 minuten
Taal
Egyptisch
Ondertiteling
NL
Productiebedrijf
Film Clinic
World Sales
Pyramide International
Nederlandse distributeur
Amstelfilm