Cloud Forest

Eliane Esther Bots

Vijf Nederlandse meisjes nemen ons mee op een fantasierijke reis door de herinneringen en beelden die ze hebben van de geschiedenis van hun ouders en de ervaringen van hun families met de oorlog in voormalig Joegoslavië.

Een oorlog die de meisjes zelf niet fysiek hebben meegemaakt omdat ze heel jong waren toen ze in Nederland aankwamen. Hun ervaringen zijn een combinatie van feiten en verbeeldingen, vage herinneringen en gedetailleerde indrukken, overgedragen van de ouders op hun dochters door middel van gesprekken, meeluisteren, zwijgen en het vinden van informatie op You Tube. Met als resultaat een versnipperd beeld van een conflict, aanwezig aan de horizon van iemands leven.

Een kleurrijke collage van impressies, waarbij de gaten in het verhaal van de meisjes aanwezig blijven terwijl ze zich concentreren op hun persoonlijke lezing van historische gebeurtenissen. Terwijl de meisjes terugluisteren naar hun eigen verhalen, wordt de kijker uitgenodigd om mee te luisteren en deel uit te maken van de intieme sferen van hun familie en huis.

Credits

Regisseur
Eliane Esther Bots
Jaartal
2019
Productieland
Nederland
Soort
Documentaire
Duur
18 minuten
Taal
Nederlands
Ondertiteling
EN