Las Consecuencias

Claudia Pinto Emperador

De 40-jarige Fabiola, haar vader César en tienerdochter Gabi houden elkaar gevangen in een web van liefde, familiebanden en geheimen nieuw en oud. Prachtig ingehouden, intuïtieve speelfilm die subtiel maar indringend ingaat op trauma en seksueel misbruik.

Fabiola (Juana Acosta) is getraumatiseerd door een duikongeluk waarbij haar man om het leven kwam. Om te ontsnappen aan haar paniekaanvallen, besluit ze wat tijd door te brengen in een huis dat haar familie bezit op een klein vulkanisch eiland voor de Spaanse kust. Het is het huis waar ze de eerste zeven jaar van haar leven doorbracht, voordat haar ouders plotseling vertrokken. Haar vader César, die wegging bij Fabiola en haar moeder toen ze jong was, en haar 14-jarige dochter Gabi gaan mee.

Op het eiland heeft Fabiola het gevoel dat er iets niet klopt in de relatie tussen haar vader en Gabi (een geweldige María Romanillos, die haar debuut maakt). Maar is dat echt zo, of is het Fabiola’s paranoia? In de loop van een paar dagen glijdt Fabiola langzaam af in een spiraal van wantrouwen en verwarring. Ze moet al haar herinneringen opnieuw tegen het licht houden. En ze is gedwongen haar verleden en dat van haar familie in een heel nieuw licht te zien.

Credits

Regisseur
Claudia Pinto Emperador
Producent
Claudia Pinto Emperador, Els Vandevorst, Peter de Maegd
Jaartal
2021
Productieland
Spanje, Nederland, België
Soort
Fictie
Duur
96 minuten
Taal
Spaans
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Sin Rodeos Films
World Sales
Film Factory Entertainment
Nederlandse distributeur
Paradiso Filmed Entertainment