Costa Brava, Lebanon

Mounia Akl

Het utopische leven van de vrijgevochten familie Badir in de Libanese bergen wordt verstoord wanneer naast hun huis een vuilstortplaats komt. Dit zorgt voor spanningen binnen het gezin: moeten ze vechten, aanklagen, saboteren, of terugverhuizen naar Beirut? Prachtige en subtiele drama met heerlijk samenspel van de acteurs.

De Badir-familie leeft ‘off the grid’ in hun idyllische huis in de bergen van Libanon. Soraya, vroeger een beroemd zangeres, haar man Walid, hun twee dochters en de excentrieke grootmoeder Zeina houden kippen en verbouwen hun eigen eten. Niets herinnert ze aan de vervuiling en sociale onrust van Beirut, de stad die ze acht jaar geleden zijn ontvlucht.

Maar dit alles verandert wanneer een groep mannen een vuilstortplaats begint te bouwen vlak naast hun huis. Walid is woedend en zweert hun manier van leven te verdedigen. Maar Soraya denkt dat een terugkeer naar Beirut misschien het beste idee is. Ondertussen krijgt hun 17-jarige dochter Tala warme gevoelens voor Tarek, de knappe coördinator van het project. En de jonge en energieke Rim wordt steeds luidruchtiger in haar verzet. Als de stortplaats hun gezondheid en levensonderhoud in gevaar brengt, worden hun opties steeds schaarser.

Credits

Regisseur
Mounia Akl
Producent
Myriam Sassine, Georges Schoucair
Jaartal
2021
Productieland
Libanon, Frankrijk, Spanje, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Qatar
Soort
Fictie
Duur
107 minuten
Taal
Arabisch
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Abbout Productions
World Sales
MK2