Dear Comrades!

Andrei Konchalovsky

Lyuda is een lokale partijbestuurder in Novotsjerkassk in de Sovjet-Unie in 1962. De politieke situatie is gespannen. Als arbeiders beginnen te protesteren, stelt Lyuda voor om dat verzet genadeloos de kop in te drukken. Daarmee brengt ze echter ook haar dochter in gevaar, want zij protesteert mee met de arbeiders.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog streed Lyuda voor de ideologie van Stalin. Nu heeft ze een mooie plek in het partijbestuur van Novotsjerkassk. Ze zet zich in voor een betere samenleving, maar wel binnen de rigide hokjes van haar eigen ideologie. Dat zorgt voor spanningen met haar dochter, die zich wel kan vinden in de kritische arbeiders.

Als de autoriteiten na Lyuda’s suggestie de protesten hard neerslaan, schrikt ze. Terwijl ze haar dochter probeert te vinden ziet ze met eigen ogen het bloedbad dat wordt aangericht. Ze ontdekt dat alles niet zo zwart-wit is als ze aanvankelijk dacht. In prachtig zwart-wit brengt Andrei Konchalvsky een vergeten geschiedenis in beeld, evenals een indringend portret van een vrouw wiens wereldbeeld op zijn kop gezet is.

Credits

Regisseur
Andrei Konchalovsky
Producent
Andrei Konchalovsky, Alisher Usmanov
Jaartal
2020
Productieland
Rusland
Soort
Fictie
Duur
120 minuten
Taal
Russisch
Ondertiteling
NL
Productiebedrijf
Production Center of Andrei Konchalovsky
World Sales
Films Boutique
Nederlandse distributeur
Cherry Pickers