Deux

Filippo Meneghetti

Nina en Madeleine houden van elkaar. Dat doen ze al jaren, maar tot nu wist niemand ervan. Als het aan Nina ligt, verandert dat snel. Maar Madeleine is bang om haar kinderen de waarheid te vertellen. Teder liefdesverhaal met fantastisch acteerwerk van Barbara Sukowa en Martine Chevallier.

Nina en Madeleine hebben al jarenlang een geheime relatie. Ze wonen in appartementen tegenover elkaar, dus het was makkelijk om elkaar te ontmoeten zonder achterdocht te wekken. Inmiddels is Madeleine weduwe en maken ze plannen om hun appartementen te verkopen en in Rome te gaan wonen. Maar Madeleine is bang de waarheid te vertellen aan haar bemoeizuchtige dochter Anne en bozige zoon Frédéric, die nog steeds denken dat hun vader haar enige grote liefde was.

Als Madeleine een infarct krijgt, moet Nina vechten voor de kans om voor haar te zorgen. Het noodlot brengt hun geheim langzaam aan het licht.

Deux wordt gepresenteerd in samenwerking met de Roze Filmdagen.

 

Credits

Ondertiteling
NL
Regisseur
Filippo Meneghetti
Land
Frankrijk
Soort
Fictie
Duur
95 minuten
Thema's
bejaarden, familie, gezin, gehandicapten, gezondheid, ziekte & verslaving, homorechten, LGBT-rechten, vrouwen, vrouwenrechten
Jaartal
2019