Dominee of Koopman

Martijn Nijboer

Zesdelige serie waarin Patrick Lodiers iedere aflevering in een Afrikaans land onderzoekt waar de ontwikkelingssamenwerking mee worstelt of heeft geworsteld. Op het festival presenteren wij de eerste twee afleveringen.

Aflevering Oeganda – Ons geld voor jullie moraal
Wat is de invloed van het Westen, al dan niet via de Kerk of de NGO's voor aidsbestrijding, op het zedenmoraal van de Oegandezen, toen en nu? Met Trump aan de macht en de invloed van New Born Churches, gaat het zedenmoraal steeds meer richting geheelonthouding, geen seks voor het huwelijk en de anti-homo beweging. Moet Nederland als de beste jongetje van de klas op hoge toon tolerantie en verlichte zedenmoraal prediken, of sluit je jezelf en daarmee de mogelijkheden die je hebt om mensen te helpen uit?

Aflevering Kenia – Doe-het-zelfhulp
Kenia is in rap tempo modern aan het worden en de middenklasse groeit snel. Is hulp nog wel nodig? In deze aflevering draait het om hulpverlening buiten de kanalen van buitenlandse organisaties en regeringen om. Deze nieuwe vorm van hulpverlening blijft dicht op de mensen om wie het gaat, de groep mensen die niet mee kan in de economische groei. Zonder veel bureaucratische rompslomp en effectiever. Is dit de hulpverlening van de toekomst?

Credits

Regisseur
Martijn Nijboer
Jaartal
2020
Productieland
Nederland
Soort
Documentaire, Televisieserie
Duur
72 minuten
Taal
Nederlands
Ondertiteling
NL
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film