Easy Lessons

Dorottya Zurbo

De zeventienjarige Kafia vluchtte uit Somalië om aan een gedwongen huwelijk te ontsnappen. Nu woont en studeert ze in Boedapest. Ze heeft haar hoofddoek niet meer om en leeft het leven van een vrije, westerse tiener. Ondanks de nieuwverworven vrijheden valt het voor Kafia niet mee haar verleden en oude identiteit achter zich te laten.

Met hulp van haar moeder vluchtte Kafia als vijftienjarige uit haar geboorteland Somalië, omdat haar vader plannen had om haar uit te huwelijken. In Boedapest probeert ze als student een nieuw leven op te bouwen en haar moslimverleden achter zich te laten. Ze wil model worden en heeft haar sluier afgedaan. Voor haar nieuwe liefde heeft ze zich zelfs laten bekeren tot het christendom.

Maar haar geliefde moeder weet niks van dit alles. Terwijl Kafia probeert te wennen aan alle nieuwe normen en waarden van de westerse samenleving, maakt ze zich veel zorgen over de reactie van haar moeder als die erachter komt dat Kafia niet meer als moslima leeft. Mooi portret van de innerlijke strijd van een tiener, die haar best doet zich aan te passen aan haar nieuwe wereld en ondertussen kampt met een schuldgevoel jegens haar moeder.

Credits

Regisseur
Dorottya Zurbo
Jaartal
2018
Productieland
Hongarije
Soort
Documentaire
Duur
78 minuten
Taal
Hongaars, Somalisch
Ondertiteling
EN
World Sales
Syndicado