El Equipo

Bernardo Ruiz

Fascinerende documentaire over de onwaarschijnlijke ontmoeting tussen de legendarische forensisch wetenschapper Clyde Snow en een groep Argentijnse studenten. Wat begint met onderzoek naar de desaparecidos tijdens de Argentijnse dictatuur, wordt een baanbrekende kracht in de wereldwijde beweging voor waarheid en gerechtigheid. Vrijwel volledig verteld in prachtig en indrukwekkend archiefmateriaal. 
 
Tijdens de militaire dictatuur van Jorge Videla in Argentinië (1976-1983) ‘verdwenen’ duizenden mensen. In 1984 krijgt de Amerikaan dr. Clyde Snow de opdracht de overblijfselen van de slachtoffers te onderzoeken, maar hij heeft moeite een lokaal team samen te stellen. Wanneer hij in contact komt met een groep onervaren Argentijnse archeologiestudenten, hebben ze geen van allen een idee van de enorme en blijvende impact die hun samenwerking zal hebben. 
 
Na hun gevaarlijke maar succesvolle werk in Argentinië, verbreedt de groep zijn horizon. Overal ter wereld heeft forensisch onderzoek een cruciale rol te vervullen in het bereiken van waarheid en gerechtigheid. Van Koerdistan tot Haïti en van Ethiopië tot de gruwelijke El Mozoto-slachting in El Salvador brengen ze boven water wat verborgen had moeten blijven. Ondanks de gevaren en bedreigingen geven ze nooit toe aan tegenwerking door de autoriteiten. En waarschijnlijk het belangrijkste: ze helpen de families van de slachtoffers iets van afsluiting, en misschien zelfs vrede te vinden. 

Credits

Regisseur
Bernardo Ruiz
Producent
Bernardo Ruiz, Gabriel Alcade, Fabian Caballero
Jaartal
2023
Productieland
Argentinië, Mexico, Verenigde Staten
Soort
Documentaire
Duur
80 minuten
Taal
Engels, Spaans
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Quiet Pictures
World Sales
Quiet Pictures LLC