Esta Todo Bien

Tuki Jencquel

Terwijl de gezondheidszorg in Venezuela instort, en miljoenen mensen het land ontvluchten, proberen een arts, een apotheker, een activist en twee kankerpatiënten te overleven in de chaos. Zij kampen dagelijks met het dilemma te blijven of te vluchten. Activist Francisco Valencia stelt zijn leven in de waagschaal om illegaal medicijnen te verspreiden, maar hoe lang kan hij dit volhouden?

Deze bijzondere en schrijnende documentaire uit Venezuela geeft een gezicht aan de miljoenen mensen die er dagelijks lijden onder de beroerde staat waarin het land verkeert. Er is een ernstig tekort aan medicijnen en medisch personeel; de artsen die er nog wel werken zien wekelijks onnodig mensen lijden of zelfs sterven. De film volgt een apotheker die dagelijks haar klanten moet wegsturen, een arts in opleiding die nauwelijks kan rondkomen, twee kankerpatiënten die wanhopig op zoek zijn naar medicatie en een activist die alles riskeert om anderen aan de benodigde medicijnen te helpen. In acteersessies, gefilmd in zwart-wit, spelen ze de onmogelijke dilemma’s na waarmee ze zich dagelijks geconfronteerd zien. Activist Francisco Valencia won in 2018 de Human Rights Award van de Canadese Ambassade in Venezuela.

Está Todo Bien is geselecteerd voor de Activist competitie en wordt vertoond op Movies that Matter Festival 2019 (22-30 Maart, Den Haag).

Credits

Regisseur
Tuki Jencquel
Producent
Tuki Jencquel
Jaartal
2018
Productieland
Venezuela, Duitsland
Soort
Documentaire
Duur
70 minuten
Taal
Spaans
Ondertiteling
EN
World Sales
Magnetfilm