Eyimofe

Arie Esiri, Chuko Esiri

Mofe werkt in een fabriek in Lagos en treft voorbereidingen voor emigratie naar Spanje. Rosa is kapster en droomt ervan naar Italië te gaan met haar zwangere tienerzusje. Maar het is moeilijk te overleven in een wereld van afhankelijkheid en manipulatie, als je aan geen enkel touwtje kunt trekken.

Mofe werkt als elektricien in een fabriek en is daarnaast bewaker. Zijn droom is om naar Spanje te gaan – hij heeft zelfs een illegaal paspoort gekocht met de naam ‘Sanchez’ erin. Als hij zijn zus Precious en haar kinderen dood aantreft in hun huis, gestikt door een kapotte generator, botst hij op het ene financiële obstakel na het andere. Bij de dokter, bij de bank, bij de doodskistenmaker. Om zijn onkosten te betalen gaat hij langs bij zijn vader, van wie hij vervreemd is geraakt. Het maakt de zaken alleen maar erger.

Rosa is kapster en barvrouw. Ze woont samen met haar jongere, zwangere zus Grace. Ze willen naar Italië maar hebben de grootste moeite het benodigde geld bijeen te sprokkelen. Hun huisbaas Mr. Vincent biedt aan te helpen, maar niet voor niets. Bovendien laat de vrouw die hun visa regelt Grace een hartverscheurende belofte doen. Indrukwekkend, diep smeulend debuut van de broers Arie and Chuko Esirie, die de bruisende schoonheid van Lagos prachtig vangen.

Credits

Regisseur
Arie Esiri, Chuko Esiri
Jaartal
2020
Productieland
Nigeria
Soort
Fictie
Duur
116 minuten
Taal
Engels
Ondertiteling
EN
World Sales
Pascale Ramonda