Faceless

Jennifer Ngo

Inspirerend en vaak shockerend verslag uit het binnenste van de protesten in 2019 tegen de Uitleveringswet in Hongkong. Vanuit het perspectief van vier zeer verschillende, maar even vastberaden jonge demonstranten, die een generatie vertegenwoordigen die veel op het spel durft te zetten in haar strijd voor democratie.

‘Je houdt niet vol omdat je hoop hebt,’ zegt de activist bekend als De Gelovige op een bepaald moment in Faceless. ‘Je hebt hoop omdat je volhoudt.’ Volharding heeft de bevolking van Hongkong in overvloed, nu China steeds meer democratische vrijheden in de stad inperkt. Toen de autoriteiten een wet aankondigden die het mogelijk zou maken Hongkongers uit te leveren aan China, gingen meer dan een miljoen mensen de straat op – en bleven er maandenlang.

Faceless volgt vier van hen. Ze blijven anoniem achter maskers en zijn enkel bekend als De Student, De Kunstenaar, De Gelovige en De Dochter. De Gelovige wordt gedreven door het christendom en gaat langzaam twijfelen aan zijn geweldloze principes. De Kunstenaar is een queervrouw die niet wil dat de protesten ‘te beperkt’ worden. De Student is gewapend met zijn fotocamera. En De Dochter is een geweldig optimistische vrouw, die hartverscheurend vertelt over het conflict met haar vader, een politieman. Vier aangrijpende, dappere en persoonlijke verhalen.

 

Credits

Regisseur
Jennifer Ngo
Producent
Lorraine Ma
Jaartal
2021
Productieland
Hongkong, Verenigde Staten
Soort
Documentaire
Duur
80 minuten
Taal
Kantonees
Ondertiteling
EN
World Sales
Dogwoof