The Garden

Ragnar Bragason

De IJslandse Indíana krijgt twee tegenslagen op rij te verwerken. Eerst moet haar geliefde goudenregen worden verwijderd op last van het ministerie van Milieu. En dan legt haar enige zoon het aan met een buitenlandse vrouw. Prachtige tragikomedie, geweldig geacteerd, met vlagen pure hilariteit.

Indíana woont alleen in haar appartement in een treurige buurt. Ze is gek op haar kleine tuin, vooral op haar prijswinnende goudenregen. Maar ze haat geluiden van de bovenburen. En hun buitenlandse kookluchtjes. Eigenlijk haat ze alle buitenlanders, punt uit. Gelukkig is er haar gehandicapte maar extreem positieve bovenbuurvrouw Johanna. En haar enige zoon Unnar, die ervan droomt eerstehulpverlener te worden. Een droom die wordt gecompliceerd doordat Indíana al vanaf Unnars jeugd claimt dat hij gehandicapt is, om de Sociale Dienst te kunnen oplichten.

Maar nu gooien twee ontwikkelingen Indíana’s leven volledig overhoop. Eerst komt een man van het ministerie van Milieu haar vertellen dat haar goudenregen weg moet omdat het geen inheemse IJslandse boom is. En daarna komt Unnar thuis met zijn nieuwe vriendin Daniela, die Pools is. Indíana maakt het haar missie om ze uit elkaar te drijven.

Credits

Regisseur
Ragnar Bragason
Producent
Davíd Oskar Olafsson
Jaartal
2020
Productieland
Ijsland, Polen
Soort
Fictie
Duur
115 minuten
Taal
Engels, Ijslands, Pools
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Mystery Productions