Grand Me

Atiye Zare Arandi

Een 9-jarig Iraans meisje is van plan haar ouders voor de rechter te slepen na hun bittere scheiding, in deze levendige en bitterzoete film geregisseerd door haar tante. Een frisse, eigentijdse bijdrage aan de mooie Iraanse traditie van films over de wereld van kinderen.

Melina woont bij haar liefhebbende grootouders in de Iraanse stad Isfahan. Haar ouders zijn gescheiden en haar moeder en vader zijn niet in staat om voor hun dochter te zorgen. Melina wil bij haar moeder in Teheran wonen, maar zowel haar onvoorspelbare vader als haar nieuwe stiefvader staan dat niet toe. Wanneer de vastberaden Melina 9 wordt, heeft ze een idee: ze wil een voogdijzaak beginnen. Maar haar plannen worden gedwarsboomd door de complexiteiten van het volwassen leven.

Regisseur Atiye Zare Arandi is ook de tante van Melina, en hun hechte relatie biedt een uniek inzicht in haar leven en gedachten. Van het berispen van haar moeder in de auto tot het irriteren van haar vader aan de telefoon, tot het lakken van de nagels van haar goedmoedige opa. Conflicten, telefoongesprekken en kinderspelletjes golven op en neer in een film die een fris perspectief biedt op de grote Iraanse filmtraditie van het verbeelden van de wereld van kinderen, en de onbegrijpelijke realiteit van volwassenen. 

Credits

Regisseur
Atiye Zare Arandi
Producent
Bram Crols
Jaartal
2024
Productieland
België, Iran
Soort
Documentaire
Duur
80 minuten
Taal
Farsi
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Associate Directors
World Sales
Cat & Docs