Guardians of the Earth

Filip Antoni Malinowski

Kijkje achter de schermen van de klimaatconferentie in Parijs in 2015. Delegaties uit bijna tweehonderd landen kwamen bijeen om een van de grootste problemen van onze tijd onder handen te nemen: klimaatverandering. Maar hoe bereik je consensus wanneer de belangen per land sterk verschillen?

Het Verdrag van Parijs, dat tot stand kwam tijdens de klimaattop in de Franse hoofdstad in 2015, is een van de grootste mijlpalen in de geschiedenis op het gebied van afspraken rondom duurzaamheid en energieverbruik. Voor het eerst kwamen vertegenwoordigers van 195 landen bijeen om afspraken te maken over het terugdringen van de opwarming van de aarde.

De film geeft ons een bijzonder kijkje achter de schermen van de onderhandelingen, die meer dan eens moeizaam verlopen. De missie van de organisatoren is om zo veel mogelijk landen op één lijn te krijgen, maar politieke, financiële en maatschappelijke belangen zorgen er veelal voor dat deelnemers lijnrecht tegenover elkaar staan. Ondanks de complexiteit lukte het de afgevaardigden om een akkoord te bereiken. Maar wat is dit akkoord waard als deelnemers zich niet aan de afspraken houden?

Guardians of the Earth maakt deel uit van het themaprogramma Save the Planet.

Credits

Regisseur
Filip Antoni Malinowski
Jaartal
2017
Productieland
Oostenrijk
Soort
Documentaire
Duur
85 minuten
Taal
Duits, Engels, Frans
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Soleil Film GmbH
World Sales
AUTLOOK Filmsales