A Hero

Asghar Farhadi

Rahim zit in de gevangenis voor een schuld die hij niet kon voldoen. Tijdens een verlof denkt hij kans te zien zijn schuldeiser te betalen. Maar alles loopt anders. Ingenieus verhaal van Iraanse meester Asghar Farhadi. Op de shortlist voor de Oscars en winnaar van de Grand Prix in Cannes.

Tijdens een tweedaags verlof uit de gevangenis, waar hij gevangenzit omdat hij een grote schuld niet kon afbetalen, vindt Rahim een tas gevuld met gouden munten. En hoewel hij het geld hard nodig heeft, gaat hij op zoek naar de rechtmatige eigenaar en geeft de munten terug. Tenminste... dat is wat hij mensen vertelt. En blijft vertellen: tegen de kranten, op televisie, en tegen iedereen die applaudisseert voor zijn nobele daad.

Rahim (een briljante rol van Amir Jadidi) en zijn verlegen jonge zoon Siavash, die een ernstig spraakgebrek heeft, worden lokale beroemdheden. Maar zijn schuldeiser Bahram – die ook de zwager is van zijn ex-vrouw – gelooft er niks van. En terwijl iedereen Rahim ophemelt voor zijn altruïstische daad, en een goed doel zelfs een benefiet voor hem organiseert, gaat Bahram in de aanval. Langzaam maar zeker begint Rahims verhaal – en dat van zijn geheime liefje Farkhondeh – gaten te vertonen, en wordt zijn leven steeds gecompliceerder.

Credits

Regisseur
Asghar Farhadi
Producent
Asghar Farhadi, Alexandre Mallet-Guy
Jaartal
2021
Productieland
Iran, Frankrijk
Soort
Fictie
Duur
127 minuten
Taal
Perzisch
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Memento Films International
World Sales
Memento Films International
Nederlandse distributeur
Cinéart