Hesitation Wound

Selman Nacar

De Turkse advocate Canan verdeelt haar tijd tussen ochtenden in de rechtbank en avonden aan het ziekbed van haar moeder. Op de dag van de strafzitting van een moordverdachte die ze verdedigt, moet Canan een morele keuze maken die het leven beïnvloedt van haar moeder, de rechter en de verdachte.

In dit Turkse juridische drama zien we één dag in het leven van advocate Canan, die haar baan combineert met een persoonlijke tragedie. In de rechtbank waar ze haar dagen doorbrengt, probeert ze een verdachte die beweert onschuldig te zijn te redden van levenslange gevangenisstraf. In het ziekenhuis waar ze haar nachten doorbrengt, zoekt ze naar redenen om haar moeder in leven te houden. Ondertussen betoogt de dokter dat het tijd is om los te laten. En dat vindt ook Canans zus Belgin, een getrouwde moeder die heel andere levenskeuzes maakt dan carrièrevrouw Canan.

Tülin Özen, in de hoofdrol, is adembenemend als Canan, een strak gecontroleerde professional die haar eigen kwetsbaarheid ontkent. De film is ook een fantastische en energieke achtbaan door het Turkse rechtssysteem, waarin schrijver-regisseur Selman Nacar, een voormalig rechtenstudent, de aannames van een ogenschijnlijk uitgemaakte rechtszaak in twijfel trekt. 

Credits

Regisseur
Selman Nacar
Producent
Burak Çevik, Diloy Gülün
Jaartal
2023
Productieland
Turkije, Spanje, Roemenië, Frankrijk
Soort
Fictie
Duur
84 minuten
Taal
Turks
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Karma Films
World Sales
Magnify