Hope

Boris Lojkine

Roadmovie over de jonge, Nigeriaanse Hope, die een gevaarlijke tocht dwars door de woestijn onderneemt, op weg naar Europa. Wanneer gewapende mannen haar lastigvallen, neemt de Kameroense Leonard het voor haar op. Samen zetten ze de erbarmelijke tocht voort en bloeit er, ondanks de hachelijke situatie, iets mooi tussen hen.

Diep in de woestijn ontmoet Leonard de jonge Nigeriaanse vrouw Hope. Zij wordt belaagd door gewapende mannen en hij komt voor haar op. Beiden hebben Europa als eindbestemming en hopen op een illegale oversteek naar Spanje. Samen zetten ze hun tocht voort, maar eenvoudig is deze allerminst. Wanneer ze in Noord-Afrika arriveren, komen ze al snel terecht in een getto waar gewelddadige bendes de scepter zwaaien. Voor de oversteek moet bovendien veel geld worden betaald, dat Leonard en Hope niet hebben.

Welke opoffering zijn zij bereid te maken voor het beloofde land? Regisseur Boris Lojkine werkte voor zijn debuutfilm met niet-professionele acteurs die hetzelfde soort ervaringen hadden als de hoofdpersonages uit de film.

Credits

Regisseur
Boris Lojkine
Producent
Bruno Nahon
Jaartal
2014
Productieland
Frankrijk
Soort
Fictie
Duur
91 minuten
Taal
Engels, Frans
Productiebedrijf
Zadig Productions
World Sales
Pyramide International