The Hostage Takers

Puk Damsgård Andersen

Journalist Sean Langan confronteert twee van de Britse IS-leden bekend als ‘The Beatles’. Zij waren de brute bewakers van vele gijzelaars, onder wie de uiteindelijk onthoofde oorlogscorrespondent James Foley, een goede vriend van Langan. Met ook eerlijke, emotionele en bloedstollende interviews met andere direct betrokkenen. 
 
Als de Engelse journalist Sean Langan plaatsneemt voor zijn interviews met IS-leden Alexanda Kotey en El Shafee Elsheikh, is de ruimte geladen met spanning. De twee waren verantwoordelijk voor de bewaking, marteling en uiteindelijk het helpen bij de gruwelijke – en gelivestreamde – executie van Langans vriend James Foley. Langan, die zelf gijzelaar was van de Taliban, spoorde ze op in gevangenschap bij Koerdische troepen in Syrië. Hij probeert ze oprecht te begrijpen, maar houdt zich bepaald niet in – wat leidt tot adembenemende momenten.  
 
De Deense fotograaf Daniel Rye maakte deel uit van de groep gijzelaars waar ook Foley bij zat, maar werd vrijgelaten na onderhandelingen. Onder zijn kalme getuigenis schuilt een ongelooflijke kracht en emotie. De man die namens de familie met IS onderhandelde levert een bloedstollende reconstructie van de stappen die leidden tot Ryes vrijlating. Een indringende – en griezelige – kijk in de geest van geharde terroristen. 

Credits

Regisseur
Puk Damsgård Andersen
Jaartal
2023
Productieland
Denemarken
Soort
Documentaire
Duur
82 minuten
Taal
Deens, Engels
Ondertiteling
EN
World Sales
DR Sales