How to Blow Up a Pipeline

Daniel Goldhaber

Een groep jonge milieuactivisten, allemaal met hun eigen verhaal, treffen voorbereidingen om een oliepijplijn in Texas op te blazen. Zenuwslopende, ingenieus geconstrueerde thriller van regisseur Daniel Goldhaber. Gebaseerd op Andreas Malms controversiële non-fictieboek met dezelfde titel, dat sabotage beschrijft als noodzakelijke vorm van klimaatactivisme. 
 
‘We moeten gaan aanvallen wat ons vermoordt,’ zegt de jonge klimaatactivist Xochitl (Ariela Barer). Gefrustreerd door de langzame vooruitgang in de strijd tegen klimaatverandering, vindt ze sabotage en vernietiging van eigendommen de enige effectieve methodes die nog overblijven. Zoals een briefje zegt dat ze onder de ruitenwisser schuift van een SUV waarvan ze net de banden heeft lek gestoken: ‘Als de wet je niet straft, doen wij het.’ 
 
Samen met een groep jonge activisten wordt een gewaagde actie voorbereid: het opblazen van een oliepijplijn in West-Texas. Als D-Day nadert, nemen de spanningen toe. Lukt het de heethoofdige native American Michael om het explosief te maken? Kan Alisha haar twijfels overwinnen? Zijn geliefden Logan en Rowan in staat voldoende te ontnuchteren van hun fanatieke drugs- en alcoholgebruik? En is iedereen eigenlijk wel te vertrouwen? Met een fantastische cast, onder wie Sasha Lane (American Honey) als de getroebleerde Theo. 

Credits

Regisseur
Daniel Goldhaber
Producent
Alex Black
Jaartal
2022
Productieland
Verenigde Staten
Soort
Fictie
Duur
103 minuten
Taal
Engels
Ondertiteling
NL
Productiebedrijf
Spacemaker Productions
World Sales
Charades
Nederlandse distributeur
Searchers, The