Wanneer ze nog maar acht jaar oud is, wordt Nojoom gedwongen te trouwen met een man van dertig. Ze weigert zich echter als echtgenote te gedragen. Ze ontsnapt aan de tirannie van haar man, om vervolgens een scheiding aan te vragen.
Jemen kent geen wet die kindhuwelijken verbiedt, noch een minimale huwelijksleeftijd. Volgens traditioneel gebruik is het dus geoorloofd dat een oudere man trouwt met een meisje van acht. Mede door het systeem van bruidsschatten zijn meisjes pure handelswaar. Wanneer Nojooms oudere zus wordt verkracht, verkoopt haar vader zijn land en vee en verhuist om de familie-eer te bewaken. Het gezin gaat naar de stad, maar heeft nauwelijks genoeg geld. Om kosten te drukken wordt Nojooms broer naar Saudi-Arabië gestuurd en wordt Nojoom verkocht aan een boer, die met haar zal trouwen. Ze heeft geen idee wat het huwelijk inhoudt en de realiteit blijkt erger dan haar kwaadste dromen.
Regisseur Khadija al-Salami baseerde de film op de autobiografie van Nujood Ali, het meisje dat het symbool werd voor de schrijnende situatie van gedwongen kindhuwelijken in Jemen toen ze, nog maar tien lentes jong, de rechtszaal binnenwandelde en een scheiding aanvroeg. Al-Salami is een van Jemens eerste vrouwelijke filmmakers.