De Noord-Koreaanse kunstenaar Sun Mu vluchtte in de jaren negentig naar Zuid-Korea. In aanloop naar een expositie in Beijing van zijn politiek gevoelige schilderijen, filmt de camera alles behalve zijn gelaat, dat in nevelen gehuld blijft. Artistieke creaties, omgevormd tot animaties, onderschrijven zijn levensverhaal op ingenieuze wijze.
Sun Mu is een van de eerste Noord-Koreaanse kunstenaars die zijn werk kan delen met de wereld. In de jaren negentig vluchtte hij naar Zuid-Korea, waar hij sindsdien bewogen schilderijen maakt: rood-wit-blauwe beeltenissen van dictator Kim Il-Sung en vertederende portretten van de geïndoctrineerde jeugd. Ondanks zijn naargeestige verleden is hij niet rancuneus: hij hoopt nog altijd dat Noord- en Zuid-Korea worden herenigd.
Als zijn sterk gepolitiseerde oeuvre wordt ontdekt door een curator in Beijing begint de film, als opmaat naar een expositie, vier maanden voor de opening. De spanning loopt geleidelijk op wanneer blijkt dat het tentoonstellen van Sun Mu’s werk een risicovolle onderneming is. Er wordt gevreesd voor bemoeienis van de Noord-Koreaanse ambassade. En gezien de uitstekende banden tussen Noord-Korea en China, zou de Chinese overheid de tentoonstelling kunnen verbieden.
Ook vreest Sun Mu repercussies voor zijn familie in Noord-Korea, reden waarom hij niet in beeld wil. Terwijl de camera alles filmt, van zijn leuzen tot zijn onopgemaakte bed, blijft zijn gelaat in nevelen gehuld.