I Shall Not Hate

Tal Barda

De missie van tolerantie en vergeving van een Palestijnse dokter wordt op de proef gesteld wanneer hij zijn drie dochters verliest. Ontmoet bestsellerauteur Izzeldin Abuelaish uit Gaza, genomineerd voor een Nobelprijs, wiens grootste tegenstander de haat zelf is. Heel inspirerend en urgenter dan ooit.

De Palestijnse dokter Izzeldin Abuelaish is een man met een ongewoon genereus hart. I Shall Not Hate volgt zijn levensreis van het vluchtelingenkamp Jabalia in Gaza naar de Universiteit van Toronto en het Israëlische Hooggerechtshof. Abuelaish was de eerste Palestijnse dokter die werkte op een Israëlische kraamafdeling. Maar wanneer een Israëlische tank zijn huis bombardeert en zijn drie dochters doodt, wordt zijn missie van vergeving en verzoening tot het uiterste op de proef gesteld.

Tegen alle verwachtingen in weet Izzeldin Abuelaish zijn tragedie om te zetten in een wereldwijde campagne om haat uit te roeien. Hij verkondigt zijn boodschap in het Engels, Arabisch en Hebreeuws, wordt geciteerd door Barack Obama en genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. Maar dokter Abuelaish wordt nog steeds achtervolgd door verdriet. Hij is ervan overtuigd dat hij, om zijn dochters te eren, de Israëlische regering verantwoordelijk moet houden voor de ongeprovoceerde aanval die zijn familie heeft verwoest. I Shall Not Hate is een proeve van tolerantie van een diep inspirerende man, met een boodschap die urgenter is dan ooit. 

Credits

Regisseur
Tal Barda
Producent
Paul Cadieux, Isabelle Gripon, Tal Barda
Jaartal
2024
Productieland
Canada, Frankrijk
Soort
Documentaire
Duur
95 minuten
Taal
Arabisch, Engels, Hebreeuws
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Filmoption International
World Sales
Filmoption International