Inbetween Worlds

Feo Aladag

Hoewel zijn broer tijdens een eerdere missie in Afghanistan om het leven kwam, accepteert de Duitse officier Jesper voor de tweede maal een uitzending naar het oorlogsgebied. Daar raakt hij bevriend met de jonge tolk Tarik. Sterke speelfilm zoomt in op de vraag hoe humaan en behulpzaam soldaten in een ‘vredesmissie’ kunnen zijn wanneer ze sterk gebonden zijn aan militaire orders en bureaucratie.

Jesper is verantwoordelijk voor het bouwen van een nieuwe weg, samen met een groep lokale soldaten, in een poging het dorpje te beschermen tegen de invloeden van de Taliban. Doordat de taalbarrière de samenwerking bemoeilijkt, wordt de jonge tolk Tarik aangesteld. Tarik woont samen met zijn studerende zus in Afghanistan, nadat hij jarenlang tevergeefs heeft geprobeerd asiel te krijgen in Duitsland. Zijn ouders werden vermoord door de Taliban.

Al snel ontstaat er een vriendschap tussen Jesper en Tarik. Jesper moet het vertrouwen zien te winnen van de dorpelingen en van de geallieerde Arbaki-militairen. Tarik en zijn zus worden ondertussen voortdurend bedreigd: hij vanwege zijn werk voor de Duitsers, zij omdat ze studeert. Jesper wil beiden helpen, maar orders van hogerhand verbieden dit.

Credits

Regisseur
Feo Aladag
Producent
Feo Aladag
Jaartal
2014
Productieland
Duitsland
Soort
Fictie
Duur
102 minuten
Taal
Dari (Oostelijk Perzisch), Duits, Engels, Pasjtoe
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Independent Artists
World Sales
The Match Factory