Industry Talk: Women at Risk

In deze Industry Talk richten we ons op filmmakers uit verschillende regio's die gevaar lopen bij het uitvoeren van hun werk. Wat gebeurt er als je als filmmaker in gevaar komt en vanwege je film misschien niet eens meer naar je vaderland kunt terugkeren? Een panel van vrouwelijke filmmakers zal hun persoonlijke verhalen delen en hun inzicht geven in hoe de internationale filmgemeenschap filmmakers in gevaar kan steunen.

Sprekers:

Zhanna Maksymenko Dovhych is een filmregisseur en scenarioschrijver uit Kyiv, Oekraïne. Na haar master journalistiek werkte ze bij verschillende Oekraïense tv-zenders als creatief producent, regisseur en redacteur. Tegenwoordig werkt Zhanna vooral in de documentairewereld. Haar korte films werden gepresenteerd op verschillende nationale en internationale filmfestivals. Ze is de regisseur van Peace for Nina, die geselecteerd is voor ons Take on Film & Impact programma.

Elaheh Nobakht is festivalprogrammeur, distributeur en producent van Iraanse cinema. Ze is directeur van ELI Image International Production and Distribution Company. Ze is ook actief lid van de Iranian Producers Association (IPA) en lid van de Iranian Documentary Producer Association (AOIDP). Zij is de producent van Dreams' Gate, dat geselecteerd is voor ons themaprogramma Take on Power.

Zainab Al-hariri is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde filmmaker van Iraakse afkomst. Afgestudeerd in Film en Media Productie, werkte ze meerdere jaren als editor en postproductie supervisor bij Human Film (UK) aan films als Path of Mariam en Kingdom of Garbage. Ze is de hoofdpersoon van 40 Years of Silence, dat geselecteerd is voor ons Take on Film & Impact programma.

Rintu Thomas is de Oscar genomineerde regisseur en producent van Writing With Fire. Thomas is een bekroonde regisseur-producent uit India wiens werk wordt ondersteund door onder meer het Sundance Institute, Chicken & Egg Pictures, IDFA, SFF Film Fund, Doc Society en Bertha Foundation. In de afgelopen 10 jaar zijn Rintu's films gebruikt als pleitbezorgers voor sociale impact, opgenomen in het curriculum van universiteiten en wereldwijd tentoongesteld.

Maryam Ebrahimi is een Zweeds-Iraanse documentairemaker, producent en regisseur, en een van de hoofdgasten van dit jaar. Ze studeerde kunst en kunsttheorie aan de Faculteit der Kunsten in Teheran en vervolgde haar opleiding in Zweden aan de Konstfack Universiteit voor Kunst, Ambacht en Design. Later ging ze aan de slag als producent en regisseur op het gebied van documentaires. Ze was co-regisseur van No Burqas Behind Bars (winnaar International Emmy Award for Outstanding Documentary) in 2012, dat zich afspeelt in een Afghaanse vrouwengevangenis, en produceerde I Was Worth 50 Sheep (2010) en Prison Sisters (2016). Haar laatste film als regisseur, Stronger Than a Bullet, ging in première op IDFA 2017.

Moderator: Margje de Koning (artistiek directeur Movies that Matter)
Voertaal: Engels