Invisible Nation

Vanessa Hope

Krachtig portret van de strijd van Taiwan voor behoud van zijn zwaarbevochten democratie. Met ongekende toegang tot de eerste vrouwelijke president van het land, Tsai Ing-wen. Tsai voert een indrukwekkende balanceeract uit tussen de kolossale geopolitieke krachten van de VS en China.

Vanaf het moment van haar aantreden in 2016, navigeert Tsai Ing-wen het land behoedzaam door de steeds hachelijker situatie in de regio en op het wereldtoneel. Het geschil tussen Taiwan en China lijkt onoverbrugbaar. Taiwan houdt vol dat het het recht heeft om zijn eigen weg te volgen. ‘We hebben geen behoefte onszelf uit te roepen tot een onafhankelijke staat. We zijn een onafhankelijke natie,’ zegt Tsai. De Chinese leider Xi Jinping beweert echter dat ‘Taiwan deel uitmaakt van China’.

In een directe en heldere stijl gidst regisseur Vanessa Hope ons door belangrijke historische en hedendaagse gebeurtenissen die Taiwan tot zo’n politieke hotspot hebben gemaakt. Met fascinerend archiefmateriaal en tv-nieuwsfragmenten die de lange geschiedenis van dit voortdurend gekoloniseerde eiland illustreren en de huidige situatie context geeft. 

Credits

Regisseur
Vanessa Hope
Producent
Ted Hope
Jaartal
2023
Productieland
Verenigde Staten, Taiwan
Soort
Documentaire
Duur
85 minuten
Taal
Engels, Mandarijn
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Double Hope Films
World Sales
AUTLOOK Filmsales