Judas and the Black Messiah

Shaka King

William O’Neal wordt door de FBI onder druk gezet om bij de Black Panthers in Illinois te infiltreren. Leider van deze afdeling is Fred Hampton. Deze charismatische man is een doorn in het oog van de FBI en ze willen een reden vinden om hem uit de weg te ruimen.

Als O’Neal opgepakt wordt door de FBI heeft hij weinig keuze: de gevangenis in of infiltreren bij de Black Panthers. Zelf is hij ook Zwart en hij weet dus dondersgoed hoe het gesteld is met het racisme in de Amerikaanse samenleving, maar in eerste instantie heeft hij niet zoveel met de Black Panthers. In de loop der tijd raakt hij echter steeds meer betrokken bij de strijd. Zo zit hij klem tussen de FBI, die hem zo achter de tralies kan laten verdwijnen, en de Black Panthers bij wie hij zich meer thuis voelt dan verwacht.

Regisseur Shaka King brengt deze belangrijke historie in beeld met behulp van een aantal van de beste acteurs van dit moment. Met Lakeith Stanfield als de in het nauw gedreven O’Neal en Daniel Kaluuya als de magnetische Fred Hampton zit je als kijker op het puntje van je stoel. Niet voor niets sleepte Kaluuya dan ook een Oscar voor beste bijrol in de wacht.

Credits

Regisseur
Shaka King
Producent
Ryan Coogler, Charles D. King, Shaka King
Jaartal
2020
Productieland
Verenigde Staten
Soort
Fictie
Duur
126 minuten
Taal
Engels
Ondertiteling
NL
Productiebedrijf
MACRO, Participant, Bron Creative, Proximity
Nederlandse distributeur
Warner Bros. Nederland