Karama Shorts

Various Directors

Compilatie van zeven korte films in samenwerking met het Karama Human Rights Festival: January Shift (14'), Human (6'), Maqloubeh (11'), Missing (4'), Love under Siege (16'), Searching for the Translator (29') en Ave Maria (15').

Het Karama (“waardigheid”) Human Rights Festival is in juni 2009 opgericht door drie mensenrechtenactivisten: Sawsan Darwaza (theater directeur en filmmaker), Ihab Al Khatib (filmmaker en producent) en Ayman Bardawil (media en educatie expert en producer).

Terwijl veel regionale en internationale mensenrechtenorganisaties zich hebben ingezet voor het aanwakkeren van de discussie over mensenrechten in de regio, was er eerder geen publiek platform waar discussie mogelijk is over de gebeurtenissen in Jordanië en aanverwante Arabische landen. Daartoe is de Karama by Ma3mal 612 Think Factory in het leven geroepen. Dit is een onafhankelijk mensenrechtenplatform waar complexe mensenrechten thema’s besproken kunnen worden en zo dichter bij het algemene publiek worden gebracht in de Arabische regio en daarbuiten.

Credits

Regisseur
Various Directors
Jaartal
2016
Productieland
Verschillende
Soort
Korte film
Duur
120 minuten
Taal
Verschillende
Productiebedrijf
Red Carpet Human Rights Film Festival Gaza